Kristine i svangerskapspermisjon fra 18.mars 2024 – vi ønsker velkommen til Are!
Kristine i svangerskapspermisjon fra 18.mars 2024
Vår fysioterapeut Kristine Rindal er i svangerskapspermisjon fra 18.mars 2024 til 6.januar 2025. Vi ønsker vikar Are Petershagen velkommen!
Vi ønsker å informere alle våre pasienter om at vår kjære fysioterapeut Kristine Rindal er i svangerskapspermisjon fra 18.mars 2024 til 6.januar 2025. Og vi ønsker henne alt godt i tiden framover! Samtidig ønsker vi å melde at vi har vært så utrolig heldig og fått med Are Petershagen på laget som vikar i denne perioden.
«I denne artikkelen kan du lære litt mer om vår nye fysioterapeut Are Petershagen, omfattende kompetanse og hans kliniske erfaringer»
Are Petershagen: En erfaren og dyktig fysioterapeut
Are har omfattende klinisk erfaring som allmenn- og idrettsfysioterapeut og har tidligere jobbet på Rikshospitalet, Hønefoss, Lillestrøm og i nord, da både i Hammerfest og Kautokeino. For å nevne noe av omfanget på hans lange erfaring. Han er selv veldig aktiv, og elsker både friluftsliv og klatring, noe som gjør at han også, siden tidlig i karrieren, også har hatt stor interesse for idrettsfysioterapi. Dette innebærer altså at han i tillegg til mer tradisjonell fysioterapi, også har opparbeidet seg betydelig klinisk erfaring og ferdigheter innenfor utredning, behandling og rehabilitering av idrettsskader.
9 fordeler med idrettsfysioterapi
I listen nedenfor har vi oppsummert ni fordeler med idrettsfysioterapi for de av dere som lurer på hva det går ut på.
- Forebygging av skader: Idrettsfysioterapi kan hjelpe deg med å identifisere skaderisiko før skaden i det hele tatt oppstår.
- Smertelindring: Gjennom ulike aktive behandlingsteknikker kan idrettsfysioterapi bidra til å redusere smerte og ubehag. Dette kan, blant annet, inkludere tørrnåling, muskulære teknikker og trykkbølgebehandling.
- Rehabilitering etter skade: Idrettsfysioterapi gir deg veiledning og øvelser for å gjenopprette styrke og bevegelighet etter en skade.
- Økt prestasjonsevne: Ved å jobbe med en idrettsfysioterapeut kan du forbedre teknikker, styrke og utholdenhet for å nå dine sportsmål.
- Skadeforebyggende trening: Idrettsfysioterapi inkluderer spesifikke øvelser og treningsprogrammer for å styrke muskler og ledd og redusere risikoen for skader.
- Tips i forhold til utstyr: En idrettsfysioterapeut kan hjelpe deg med tips vedrørende riktig utstyr for å optimalisere ytelsen og redusere skaderisiko.
- Veiledning: Idrettsfysioterapeuter er også der for å veilede deg gjennom utfordrende perioder og hjelpe deg med å opprettholde motivasjonen.
- Tilpassede behandlingsplaner: Hver person er unik, og idrettsfysioterapi tilbyr skreddersydde behandlingsplaner som tar hensyn til dine spesifikke behov og mål.
- Helhetlig tilnærming: Idrettsfysioterapi tar hensyn til hele kroppen din, inkludert muskler, ledd, bevegelsesmønstre og ubalanser, for å hjelpe deg med å oppnå optimal helse og ytelse.
Vanlige behandlingsområder innenfor idrettsfysioterapi
En idrettsfysioterapeut kan utrede, behandle og rehabilitere alle typer av plager og skader i muskler, sener og ledd. Listen nedenfor er bare ment for å gi deg en liten oversikt over noen av de vanligste idrettsskadene vi ser i klinikken hos oss.
- Forstuing: Dette skjer når leddbåndene overstrekkes eller rives, vanligvis i ankelen eller kneet. Vi har tidligere skrevet en stor guide som understreker viktigheten av å ta ankelskader på alvor.
- Muskelspenninger: Dette er når muskelen blir overbelastet eller overanstrengt, og kan føre til smerte og begrenset muskelfiberbevegelse. Riktig oppvarming og tøying kan bidra til å forebygge dette. Aktive behandlingsmetoder inkluderer, blant annet, tørrnåling og muskulære teknikker.
- Løperkne: Dette er en overbelastningsskade som forårsaker smerte rundt kneskålen. Det kan være lurt å redusere treningsmengden, bruke riktig fottøy og styrke musklene rundt knærne.
- Tennisalbue: Dette er en overbelastning i senene på utsiden av albuen, vanligvis forårsaket av gjentatte bevegelser. Riktig teknikk og eksentrisk trening, ofte i kombinasjon med trykkbølgebehandling kan være effektiv behandling.
- Skulderskader: Dette kan være alt fra en forstuing til en seneavrivning. Riktig oppvarming, styrketrening og teknikk er viktig for å forebygge skader. Aktiv behandling kan inkludere laserterapi, trykkbølgebehandling, nålebehandling og leddmobilisering.
Noe av det viktigste med idrettsskader er å få de utredet i en tidlig fase. Det er viktig å oppsøke en kvalifisert idrettsfysioterapeut for en nøyaktig diagnose og for å få riktig behandling.
«Det tryggeste ved slike skader og smerter er alltid å få de vurdert, og våre klinikere hjelper deg gjerne med slike skadevurderinger. På denne måten får du en rask avklaring på hva du bør gjøre og hva du ikke bør gjøre. En slik vurdering vil også innebære skadetilpassede-rehabiliteringsøvelser og eventuelt også andre tiltak (bildediagnostisk utredning hvis medisinsk indisert).»
Aktive samarbeidsavtaler med lokale idrettslag
Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi har i lengre tid hatt aktive samarbeidsavtaler med lokale idrettslag. I tillegg til dette er vi også ydmyke og ærefulle over at vi også når såpass langt ut at vi også har hatt konsultasjoner med eliteutøvere på internasjonalt nivå. Av de lokale idrettsavtalene kan vi, blant annet, nevne samarbeidet vårt med Eidsvold Turn Fotball, Eidsvoll 1814s og Eidsvoll Basket.
«Hvis ditt idrettslag har en samarbeidsavtale med oss kan du bruke EIDSVOLL IDRETT når du bestiller time via online timebestilling for rabattert pris.»
Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi: Still oss gjerne spørsmål
Ikke nøl med å ta kontakt med oss eller å bestille en time dersom du ønsker hjelp. Vi besvarer gladelig alle henvendelser og spørsmål.
Vennlig hilsen,
Det tverrfaglige teamet v/ Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi
«Ta kontakt med oss eller bestill time direkte via online timebestilling dersom du ønsker hjelp og veiledning.»
- En guide om migrenehodepine - 3. august 2024
- 5 øvelser mot tarsal tunnel syndrom - 3. august 2024
- 5 enkle øvelser mot isjias - 28. mai 2024
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!